• 1403/07/01
  • - تعداد بازدید: 87
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

لک پوستی چیست؟


لک های تیره،تغییر رنگ تیره تر از، رنگ پوست است.
 لک‌ها در قسمت‌های مختلف پوست صورت و بدن ایجاد می‌شوند و دلیل به وجود آمدن آنها تکثیر بیش از حد ملانین‌ها است.
ملانین‌ها در واقع سلول‌های رنگدانه‌ای پوست هستند که به پوست رنگ می‌‌دهند و هنگامی که تعداد آن‌ها در یک بخش از پوست، بیشتر از حد نرمال باشد، آن ناحیه تیره‌تر دیده می‌شود.
 لک‌های پوستی طیف وسیعی از عارضه‌های پوست را دربر می‌گیرند و می‌توان گفت از شایع‌ترین بیماری‌ها و مشکلات پوستی محسوب می‌شوند.
از دلایل ایجاد لکه های پوستی ،
آفتاب سوختگی‌های متعدد و مکرر و به‌طور کلی تماس زیاد با آفتاب می باشد
مصرف داروهای هورمونی مانند قرص‌های ضد بارداری،مشکلات هورمونی، بارداری ، سن، ژنتیک و وراثت در ایجاد لکه های پوستی موثر هستند.
به موارد ذکر شده، استفاده نادرست و غیراصلی از لوازم آرایشی و بهداشتی، استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی غیراستاندارد و یا تاریخ‌مصرف گذشته یه استفاده از مواد آرایشی نامتناسب با پوست را نیز باید اضافه کرد.


اولین و موثرترین قدم برای درمان لک پوستی، پیشگیری از به وجود آمدن و کنترل گسترش آنها است. اگرچه پیشگیری 100 درصدی از ایجاد لک امری غیر ممکن است. اما نکات مهم و ساده‌ای وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان امکان به وجود آمدن لک پوستی را به حداقل رساند:
رعایت عادات بهداشتی پوستی منظم مانند شستشوی صورت با محصولات مناسب، استفاده از مرطوب‌کننده و تمیز کردن منافذ پوست و استفاده منظم از ضد آفتاب می‌تواند به بهبود ظاهر پوست کمک کند.
رژیم غذایی مناسبی پیش بگیرید و تا حد امکان از مصرف غذاهای مضر و فست فود بپرهیزید.
استفاده از مکمل‌های امگا 3 و  ویتامین‌های مختلف را فراموش نکنید.
مصرف کافی میوه و سبزیجات، مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدنتان را تامین می‌کند. در نتیجه، امکان بازسازی و ترمیم پوست را افزایش می‌دهد. این روند، فرایند از بین رفتن لک پوستی را تسریع می‌نماید.

دکتر مهدی قهار ترس
متخصص پوست و عضو هیات علمی
 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات  بهداشتی درمانی شیراز

.

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 108945
کلیدواژه